Radikal: İmam-hatipliye nakil yolu açıldı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam-hatip lisesi öğrencilerine üniversiteye girişte kolaylık sağlamaya çalıştığı gerekçesiyle eleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı, tartışılacak bir düzenlemeye imza attı. Yönetmelikle, Anadolu imam-hatip liselerinden Anadolu öğretmen liselerine geçiş yolu açıldı.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan 'Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, nakil işlemleri yeniden düzenlendi. Yönetmeliğe göre, merkezi sınavla (Ortaöğretim Kurumları Sınavı-OKS) öğrenci alımının yapıldığı Anadolu öğretmen liselerine aynı sınavla öğrenci alan diğer resmi okullardan geçiş yapılabilecek. OKS ile öğrenci alan Anadolu ve fen liselerinin yanı sıra çeşitli okulların 9. sınıfında okuyan veya 10. sınıfına geçmiş öğrenciler diğer şartları taşımaları durumunda Anadolu öğretmen liselerine geçiş yapabilecek. OKS'yle öğrenci alan Anadolu imam-hatip lisesi öğrencileri de değişiklikten yararlanacak. Bu liselerin 9. sınıfında okuyan veya 10. sınıfa geçen öğrenciler, nakil olmak istediği Anadolu öğretmen lisesine, öğrencinin aynı sınıf ve alanında boş kontenjan bulunması ve giriş puanının, bu okula aynı yıl kayıt olan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması şartıyla geçebilecek.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, son değişiklik girişimini şöyle değerlendirdi: "Bakanlık ilk başta liseler arasında geçişi kolaylaştırıyor gibi görünüyor, ama bugüne kadarki bütün yönetmeliklerde gizli bir oyun oynanıyor. Bu son değişiklik de, Anadolu imam-hatiplerin önünü açarak, başta askeri okullar olmak üzere kimi yerlere adam yerleştirmeyi öngörüyor. Ya da imam-hatip hatiplerin Anadolu öğretmen lİsesine geçişini kolaylaştırarak, genç dimağları ileride onlara teslim etmeyi planlıyorlar."

10. ve 12. sınıflara 'olgunluk' sınavı

Bu arada, imam-hatip liselerine üniversiteye girişte katsayı kolaylığı sağlanmasının konuşulduğu 17. Milli Eğitim Şûrası'nın kararlarının uygulanacağı sinyali verildi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, "10. ve 12. sınıflarda uygulanması görüşü ağırlık kazandı. Puanlar belli oranlarda ÖSS'ye yansıtılabilir. Uygulamaya ne zaman geçileceği henüz netlik kazanmadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber